T

Trigger Stockholm rekryterar klimataktivisten Kitty Ehn

Nyhet

Trigger Stockholm har rekryterat Kitty Ehn som rådgivare. Hon kommer närmast från PR-programmet på Berghs School of Communication, och har även en masterexamen från Copenhagen Business School. Kitty är aktiv i den globala klimatrörelsen och har en bakgrund som journalist och PR coordinator på Oatly.

– Vi är otroligt glada över att Kitty börjar på Trigger Stockholm. Hon är en sådan där en-på-miljonen-talang med en väldigt spännande och relevant meritlista. Hon har en otrolig förmåga att sätta ord på komplexa sammanhang, en självklarhet i allt hon säger och gör samt en genuin vilja och förmåga att skapa verklig förändring. Förväntningarna var höga men överträffades direkt vid första mötet, säger Dora Streiffert, vd på Trigger Stockholm

Kitty Ehn värvades direkt från utbildningen på Berghs School of Communication där hon studerade Public Relations. Då hade hon redan en masterexamen i International Business and Politics från Copenhagen Business School, en kandidatexamen i ekonomi från Lunds Universitet samt hunnit studera i både Hong Kong och Paris.

Parallellt med studierna har Kitty bland annat arbetat som PR Coordinator för Oatly, kulturreporter på DN och ledarskribent på Dagens Arena. Inom klimatrörelsen har hon varit observatörsdelegat på fem av FN:s klimattoppmöten och haft en rad olika förtroendeposter i svenska och globala miljöorganisationer – senast som talesperson för Klimataktion och föreläsare för Al Gore’s Climate Reality Project. Under förra året ledde Kittys engagemang till en plats på Aktuell Hållbarhets prestigefulla lista “33 hållbarhetstalanger under 33”.

Själv beskriver Kitty sig som en passionerad nationalekonom, journalist och klimataktivist som valt kommunikation som sitt medel för att förändra världen.

– Jag tror på värderingsdriven kommunikation, innovation och affärsutveckling som verktyg för att göra verklig skillnad. Därför var Trigger ett självklart val för mig. Här får jag utlopp för allt som jag brinner för och får arbeta med kollegor som gör världen lite bättre varje dag.

Kitty påbörjar sin tjänst i juni och kommer hjälpa Trigger Stockholms kunder att stärka sin position genom att skapa lösningar som bidrar till hållbar utveckling och engagerar människor i vardagen.

Dela: